Dzień chleba i dzień kanapki

# # #

Dzień chleba i dzień kanapki

Dwa ważne dni – połączone w całość w kl. 2d. Dzieci miały okazję  poznać historię powstawania chleba. Mam nadzieję, że zrozumiały  le pracy w jego powstanie muszą włożyć ludzie  i z większym szacunkiem będa podchodziły do chleba.  Wcześniej  zdobywaliśmy wiedzę o  wadze warzyw dla naszego zdrowia, zaletach ich spożywania, o składnikach odżywczych, jakie w sobie zawierają. Zaopatrzeni w wiedzę teoretyczną przystąpiliśmy do działania. Na pachnących, poznańskich  “skibkach” chleba powstawały smaczne i zdrowe kompozycje. Uczniowie dzielili się warzywami i innymi składnikami aby powstały nie tylko barwne ale i smaczne kompozycje.  Pan Michał postanowił zrobić kanapką -giganta, z wszystkich składników , które pozostały. Oceńcie sami czy mu się to udało.  
Wiesia Kędziora
Michał Wojciechowski

Maja Żychlińska